Naša zgodba

naša zgodba 1

Frikšn je, kakopak, plod ljubezni. Je tudi posledica želje po deljenju navdušenja nad posebnim športom, ki se tako preprosto prelevi v hobi in še preden se zavemo postane način življenja.

 

Pa pojdimo od začetka. Pred mnogimi leti je mladi Jakob, ki je zelo zelo rad (in še kako dobro) plezal, svoje popoldneve najraje preživljal v lokalnem plezališču. Plezališče je sicer res bilo približno lokalno, ampak nikakor ne dovolj, da bi fant, ki je pri športu raje uporabljal svoje roke, do tja hodil. Drugi problem seveda postane varovanje (ker v tej točki govorimo o težavnostnem plezanju, ne balvanskem).

Pred mnogimi leti je rad plezal tudi Marko, ki pa ni bil več tako mlad fanti. Skupaj z nekaj življenjskimi izkušnjami več pa se je lahko pohvalil tudi z čisto pravim avtomobilom. In glej ga zlomka! Marko in Jakob se spoznata in vzajemno sodelovanje se začne: Marko Jakobu prevoz, Jakob Marku bete in nasvete.

 

Ker pa omenjeno lokalno plezališče nima strehe, gretja in vetrne zaščite, ne ponuja delovnih mest in še kak problem bi se našel, sta prijatelja sklenila, da odpreta čisto pravi plezalni center. V drugem največjem slovenskem mestu se je tako leta 2017 rodil Klajmber, ki ju je veliko naučil, postavljal vprašanja in hkrati ponujal odgovore, vzbujal zanimanje in predvsem krepil ljubezen do plezanja, druženja in treniranja in združevanja vsega naštetega.

Čisto spontano se je zato zgodil centrski bratranec, ki sta ga poimenovala Frikšn. Ta je doma, kot vemo, na Dolenjskem, kar pomeni, da je tudi zato nekoliko drugačen od starejšega in izkušenejšega Štajerca Klajmberja. Je svoja entiteta, je svežina v plezalnem svetu, je skupina zagnanih nadobudnežev, ki poleg ustanoviteljev sestavljamo ekipo. Upamo, da bomo ljubezen do plezanja prenesli na vse vas, k tole berete in tudi tiste, ki se morda niso odločili za klik na podstran ‘naša zgodba’. Upamo, da bomo bistvo naše zgodbe do vas prenašali skozi programe, treninge in vse ostale stike. Hvala, ker nam zaupate.

naša zgodba 2